Fuldstændig undersøgelse ved første besøg

Det betyder at følgende efterses:

  • Næsehulen
  • Mundhule og svælg
  • Struben undersøges med kikkert eller spejlundersøgelse.
  • Der foretages otomikroskopi, hvor man ser på øregang, trommehinde og mellemøre igennem et mikroskop.

 

Ved undersøgelsen ses trommehinden tydeligt.

 

Tympanometri

Ved mistanke om væske eller undertryk i mellemøret kan man ved denne undersøgelse supplere den viden, man har fået ved at se på øret i mikroskop.

 

Audiometri

Audiometri - høreprøve.

Fra 4 års alderen kan man foretage en høretest i et lydtæt rum. Man tester for forskellige lydfrekvenser og man tester den sociale hørelse, ved at undersøge hvor mange af sagte ord, der høres og dermed kan gengives.

Hvis der skal udleveres høreapparat hos os, laves der specielle målinger, så høreprøven tager her noget længere tid. Det er bla. vigtigt, at høreprøven er så korrekt som muligt, for at det rette høreapparat kan tildeles.

 

 

Allergiundersøgelser

Vi udfører priktest for at teste, om der findes allergi overfor et standardpanel.

Ved undersøgelsen, som tager ca. 25 minutter kan man ved konsultationen se, hvilke ting, man evt. reagerer allergisk overfor.

Alternativet er at der tages en blodprøve, for at afsløre om der evt. er allergi (en såkaldt RAST-test).

Vi udfører lungefunktionstest for at se, om der i forbindelse med allergi er astma. Nogle har sammen med høfeber astma uden at vide det.

 

Søvnundersøgelse

Ved snorken og mistanke om søvnapnø, udleverer vi et udstyr ( T3 / CRM) der sættes på kroppen.

Det registrerer mange forhold under søvnen. Efter en nats søvn hjemme afleveres udstyr, hverefter vi analyserer kurverne og kan diagnosticere om der er tale om søvnapnø eller om social snorken.

Apparatet registrerer vejrtrækning gennem næsen, puls, iltindhold i blodet samt brystkassens og bugvæggens bevægelser under søvn.

 

Svimmelhed

Ved svimmelhed laves en neurologisk undersøgelse, hvor man undersøger kranienerverne. Der laves udover høreprøver en svimmelhedstest, for at kunne stille en diagnose eller udelukke nogle sygdomme.

 

Redigeret feb 2022, PB